VIDEO

Hur HSB blev agila på 100 dagar

Förra året bestämde sig HSB för att det var dags att växla upp utvecklingen av digitala lösningar och införa ett agilt arbetssätt. Se video från vår senaste nätverksträff i Stockholm och den som spelades in på Agila Sverige för att höra mer om hur de förändrats på bara 100 dagar!

Att ställa om till ett agilt arbetssätt behöver inte ta lång tid, inte ens för en organisation med hundra år på nacken. 1923 startade arkitekten Sven Wallander HSB som gräsrotsrörelse mot bostadsbristen.

Denna medlemsägda spelare gått i bräschen för mycket av det som vi idag tar för givet när det gäller boende. Och varit innovatörer med bland annat sopnedkastet, funktionella köksinredningar och inte minst många standardiseringar som givit många människor tillgång till en boendestandard som tidigare bara ett fåtal kunde ta del av. Idag bor över en miljon i HSBs lägenheter.

Förra året bestämde sig HSB för att det var dags att växla upp utvecklingen av digitala lösningar och införa ett agilt arbetssätt. I oktober 2022 vände man sig till We Are Movement och tillsammans med ledningen för HSB Affärsstöd har vi sedan dess arbetat med att ställa om byggnationen av digitala tjänster.

HSB är i grunden byggt på en stark medmänsklighet, säger Magnus Westberg, Agil coach hos We Are Movement. Och tanken att om vi arbetar tillsammans med respekt för varandra blir både arbetsmiljön och kvalitén på det vi gör bättre än om några få tror sig veta hur allt ska vara. Därför har HSB snabbare än andra kunna anamma grunderna i det agila arbetssättet.

Tidigare på i år på Agila Sverige berättade Lisa Wikström, Product Manager på HSB Affärsstöd, och Magnus Westerberg, agil coach och senior rådgivare på We Are Movement, om hur HSB blev agila på hundra dagar.

I september kom Lisa och Magnus till vår nätverksträff i Stockholm för att sitta ner med Fredrik Viljesjö och ha ett mer djupgående samtal om deras resa. Se video från båda tillfällena här.

UPCOMING COURSES AND MEETUPS

mån 13
tis 21

Utvecklande Ledarskap (UL)

maj 21 - maj 23
tis 21

Leading SAFe i Stockholm

maj 21 - maj 23
mån 27
mån 27
sep 09

Indirekt Ledarskap – Bokcirkel Online

september 9 - november 11